İSG Belgesine Nasıl Sahip Olunur? (Nasıl Alınır?)

Son dönemlerde artan popülaritesi ile birlikte yüzlerce hatta binlerce insanın ilgisini çekmekte olan iş sağlığı ve güvenliği sertifikası bu anlamda yoğun talepler de görmektedir. Özellikle de iş sağlığı ve güvenliği uzmanları noktasındaki istihdam artırılmakla birlikte yine bu anlamda gelişmelerde sürekli olarak devam etmektedir. Peki İSG belgesine nasıl sahip olunur? İş sağlığı ve güvenliği sertifikası almak için ne gibi yerlere başvurular gerekebilir? 

İş sağlığı ve güvenliği sertifikasına sahip olmak isteyen kişilerin öncelikle İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu sınavlarda gösterdiği başarı ile geçme durumunu yakalarsanız sınıfınıza göre sertifika alma hakkı elde edebilirsiniz. Bu anlamda iş güvenliği uzmanlarının öncelikle eğitim süreçlerinden geçtiğini de söylemek mümkündür. Bu eğitim pratik ve teorik olmak üzere iki türlüdür. Eğitimin tamamına da katılmak zorunludur.

İSG Belgesine Nasıl Sahip Olunur? (Nasıl Alınır?)
İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Veren Kurumlar
İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Ne İşe Yarar?
İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Neye Yarar?
İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır?
İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır 2020
İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Veren Kurumlar 2020
İSG Belgesine Nasıl Sahip Olunur? 2020

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Veren Kurumlar

İş sağlığı ve güvenliği sertifikasına sahip olmak isteyen kişilerin çeşitli şartları ve koşulları yerine getirerek başarılı bir sürecin ardından bu sertifikalara sahip olmaları beklenmektedir. Bu anlamda iş sağlığı ve güvenliği sertifikası veren kurumlar da ele alındığında bu kurumlara yapılan başvuruların neticesinde sizler de iş güvenliği sertifikalarını alma hakkına sahip olabilirsiniz. Çeşitli eğitim kurumlarının bu sertifikaları vermekle yükümlü olduklarını da söylemek mümkündür. Bu anlamda iş güvenliği uzmanlarının eğitimlerini tamamlamak üzere gerekli personel ve donanıma sahip olan, aynı zamanda da Bakanlık tarafından da yetkilendirilen kamu kurum ve kuruluşları, çeşitli Üniversiteler ve Türk Ticaret Kanunu kapsamına göre aktif faaliyetlerini sürdüren şirketler de bu eğitimleri vermektedir. Sizler de iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak görev almak için gerekli tüm eğitimleri almak adına bu gibi eğitim yerlerine başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

İSG Belgesine Nasıl Sahip Olunur?

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Neye Yarar?

Günümüzde özellikle de ağır işlerle uğraşan firmaların tehlikelere karşı daha da güvenli olmaları ve sağlıklarının yine tehlikeli boyutlara gitmemesi adına uygulanması gereken yöntemlerden biri de şüphesiz iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının firmaya dahil edilmesidir. Bu anlamda iş sağılı ve güvenliği sertifikası neye yarar sorusu da fazlasıyla sorulmakta olup yine bu alanda ihtiyaçların karşılanması adına da çeşitli adımlar atılmaktadır. Özellikle de iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak isteyen kişi ya da kişilerin iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine katılarak bu alandaki istihdamı oluşturmaları beklenmektedir. Bu anlamda iş sağlığı ve güvenliği sertifikasının çok şeye yaradığını da söylemek mümkündür. Bu eğitimler ile birlikte iş sağlığı ve güvenliği uzmanı adaylarının tam donanımlı bilgilere sahip olması amaçlanmaktadır. Bu anlamda da yine çeşitli varyasyonlar ile birlikte firma tecrübeleri de yaşayarak yine bu alandaki açığı da kapatabilirler.

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır 2020

İş sağlığı ve güveniği sertifikası nasıl alınır 2020 yılı itibariyle en çok sorulan sorular arasında yer almaktadır. Bunun için belirttiğimiz üzere adayların öncelikle teorik ve pratik olmak üzere çeşitli dallara ayrılan eğitimlere girmeleri gerekmektedir. İlk olarak sınava girerek en az 70 puan adayların son aşamada diğer eğitimler için de gerekli tüm belgeler ile başvurmaları gerekmektedir. Bu eğitimleri de başarıyla geçen kişiler İSG belgesini almaya hak kazanabilirler.

Eğitimler için başvuru yapmak adına da bakanlığa yazılan dilekçe,  nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma veya mezuniyet belgesinin onaylı sureti, belge ücretinin ödendiğine dair dekont gibi belgeler gerekmektedir. 

Güncel Haberler

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.